Iemand met oorsuizen (tinnitus) hoort voortdurend een geluid. Dat geluid komt niet van buiten, maar zit als het ware in één of beide oren of in het hoofd. Iemand anders kan het geluid dus niet horen. Soms wisselt het geluid in sterkte en soms wordt het door geluid uit de omgeving overstemd.

Verschijnselen van oorsuizen

Bijna elke patiënt met oorsuizen hoort een ‘eigen’ geluid, bijvoorbeeld suizen, rinkelen, fluiten of zoemen. Het geluid kan hard of zacht zijn, en scherp of dof van toon. Het kan in één of in beide oren te horen zijn. Sommige mensen kunnen precies een plek aanwijzen waar ze het geluid vandaan horen komen. Het geluid kan ook midden in uw hoofd klinken. Vaak valt het oorsuizen alleen maar op als iemand stil in bed ligt te luisteren, maar oorsuizen kan ook zo indringend zijn dat het uw hele leven beïnvloedt.

Osteopathische behandeling oorsuizen

Spanning op de hersenvliezen (membranen) kan een bepaalde druk geven in de bloedvaten wat oorsuizingen kan geven. De dura mater (bindweefselvlies rond de hersenen en ook rond het ruggenmerg in de wervelkolom) wordt dan onderzocht via de mobiliteit van de wervelkolom. Bijvoorbeeld, iemand die op de rug, het heiligbeen of het stuitje is gevallen, kan nadien klachten van oorsuizen krijgen. Door de val ontstaat er een blokkade in de wervelkolom. Dit geeft spanning  op de dura mater en dit kan dan oorsuizen uitlokken. Ook een strak en gespannen gevoel in het hals-keelgebied kan oorzaak zijn van oorsuizen.

Osteopathie Apeldoorn

Deze klachten kunnen worden weggenomen met osteopathie. Onze praktijk Osteopathie-Apeldoorn beschikt over verschillende gespecialiseerde osteopaten die graag voor u klaar staan.
Vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact op met ons via: 055- 3660115 of mail naar info@osteopathie-apeldoorn.nl