Voor, tijdens, en na de menstruatie zijn er veel veranderingen in het lichaam, en voornamelijk op hormonaal gebied. Veranderende hormoonspiegels vormen een extra belasting van de lever. Wanneer de lever niet optimaal functioneert, en moeite heeft met deze extra belasting, kan dit leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn- en rugklachten. Dit kan ook leiden tot vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, RSI-klachten, vocht vasthouden en andere problemen. Deze klachten worden samengevat in de term ‘menstruatieklachten’.

Als de baarmoeder niet goed mobiel is, trekt hij aan het heiligbeen. Dit gebeurt m.n. voor en tijdens de menstruatie waardoor er lage rugklachten ontstaan.
Het bekkengebied wordt extra doorbloed in deze periode. Als de afvoer hiervan niet goed verloopt, kunnen onrustige benen, uitstralingsklachten, een zwaar/ moe gevoel en rugklachten ontstaan.

Osteopathie bij menstruatieklachten

Er zijn vele klachten rondom de menstruatie die osteopatisch goed te behandelen zijn door het bewegen van de buik, rug en het bekken weer in balans te brengen. Onze praktijk beschikt over verschillende gespecialiseerde osteopaten, die graag voor u klaar staan.
Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek via: 055- 3660115 of mail naar info@osteopathie-apeldoorn.nl