De oorzaak van maag- of darmklachten kan vaak gevonden worden in een onregelmatige aansturing van de darmen. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid of krampen, en/of moeilijke stoelgang (constipatie) of juist te frequent (diarree of een vettige stoelgang). Een arts kan deze klachten categoriseren onder de noemer ‘spastische darm’, ‘spastisch colon’ of ‘prikkelbaar darmsyndroom’. Juist deze klachten zijn bij uitstek geschikt voor een osteopathische behandeling.

Als er sprake is van ‘structurele veranderingen’ aan het maag-darm kanaal, is het belangrijk dat deze door uw arts behandeld worden. Bij alle maag-darmklachten kan een aanvullend consult bij een osteopaat echter nuttig zijn. Aan de hand van een uitgebreid lichamelijk onderzoek kunnen we vaststellen of er beperkingen in het lichaam aanwezig zijn, die het herstelproces belemmeren, of misschien zelfs oorzaak zijn van de klachten.

Behandeling bij maag- of darmklachten

Uw lichaam werkt als eenheid: verteert bijvoorbeeld de dunne darm niet goed, dan krijgt de dikke darm problemen. Daarom onderzoeken we het hele lichaam; de beweeglijkheid van het spijsverteringsstelsel, maar ook van het middenrif, de borstkas en wervelkolom incl. de hals, nek en schedelbasis. Een goed functionerend spijsverteringssysteem is afhankelijk van een goede beweeglijkheid van maag en darmen, een goede doorbloeding, een goed functionerend zenuwstelsel en de juiste voeding.

Osteopathie bij maag- en darmklachten

Met osteopathie kunnen uw klachten worden weggenomen. Onze praktijk beschikt over verschillende gespecialiseerde osteopaten, die graag voor u klaar staan.
Vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact op met ons via: 055- 3660115 of mail naar info@osteopathie-apeldoorn.nl