image10.jpegEen osteopaat kan ook bij kinderen veel klachten verhelpen. De eerste keer dat u met uw kind bij een osteopaat komt, stelt hij vooral vragen. Over de klacht, maar ook over een eventuele ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo proberen we te achterhalen welk weefsel bij uw kind klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is.

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. De osteopaat onderzoekt door welk bewegingsverlies het lichaam zichzelf niet meer herstelt.

Het helpt als u uw baby tijdens de behandeling op zijn/haar gemak helpt voelen. Een speen, knuffel of doekje kunnen zeker helpen. Oudere kinderen kunt u voorbereiden op een bezoek aan de osteopaat door samen met uw kind de site of de folder te lezen. U kunt uw kind vertellen dat de osteopaat aan zijn lichaam zal voelen, maar dat het geen pijn zal doen.

Als het onderzoek is afgerond, bespreekt de osteopaat wat hij of zij heeft opgemerkt en stelt een behandelplan op. De behandeling zal meestal bestaan uit enkele vervolgafspraken.

De behandeling zelf bestaat uit zachte handgrepen. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Baby’s en kinderen worden hierbij niet gemanipuleerd. Na de behandeling duurt het vaak een paar weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

 

Voor voorkomende klachten bij baby’s, klik hier. 

Voor voorkomende klachten bij kinderen, klik hier.

 

image13.jpeg image11.jpeg image12.jpeg