peesontsteking.jpgPeesontstekingen (tendinitis) komen vaak voor bij sporters. De pezen   verbinden de spieren met botten. Veelvuldig herhaalde bewegingen kunnen deze klachten uitlokken. Veel voorkomende locaties zijn de achillespees, schouder, elleboog en pols.

Oorzaken peesontstekingen

Peesontstekingen ontstaan door overbelasting van de betreffende pees. De overbelasting kan optreden door  te zware belasting van de pees door afwijkingen in het bewegen.

Symptomen

Het belangrijkste symptoom van een peesontsteking, is de pijn die optreedt in de pees. Meestal is de pijn de hele tijd aanwezig, maar wisselt de mate van pijn. Veel mensen klagen over opstartpijn, die minder wordt als de spieren zijn opgewarmd. De pijn is bij een beginnende blessure vaak gering, maar wordt erger naarmate de blessure vordert.

De pees kan warm en gezwollen aanvoelen, en het weefsel kan ook merkbaar anders aanvoelen. Soms is zelfs een vochtophoping in het weefsel voelbaar.

Behandeling peesontsteking

De osteopaat kan door analyse van de bewegingspatronen vaststellen waardoor de pees overbelast is geraakt. Door deze oorzaak te behandelen, verdwijnt de overbelasting en krijgt de pees de mogelijkheid te genezen.